Skip to content

Heidetocht stond deze nu wel of niet in bloei.

september 9, 2018

Op 19 augustus was de Heidetocht. Net als de rest van het jaar was het weer wederom prachtig. ‘s ochtends om 8 uur stonden er 31 Boemels op de markt en een gastrijder (is inmiddels lid). Fantastisch dat er zoveel paars op de markt stond.

We vertrokken als een groep via Dreumel naar de brug bij Tiel, om vervolgens via IJzendoorn naar Rhenen te gaan. Vlak voor de MC Donalds reed onze gastrijder lek. Nadat deze gemaakt was en we verder reden, was de band voor de brug bij Rhenen weer lek. Met vereende hulp werd de band nu extra goed nagekeken. Via de Grebbeberg gingen we op weg richting Arnhem, na de Wageningseberg gingen we via Wageningen-Hoog naar Heelsum. Hierna volgende een lus met hierin de Italiaanse weg bij Doorwerth.

Nu op naar de heide, van Heelsum naar Wolfheze was er heide genoeg, maar door de droogte viel de bloem wat tegen later over de Ginkelse heide stond de heide wel in bloei.

Na de Ginkelse hei kwamen de smalle paadjes richting Meultoren. Met een passage van tegenliggers en wat pech kwam een renner ten van. Gelukkig bleef de schade beperkt tot wat schrammen.

We kwamen mooi op tijd bij Restaurant de Goudsberg voor de koffie met appeltaart of honingnotentaart. Dit was voor iedereen welverdiend als voorbereiding voor de terugweg. Deze hadden we tegen!!!!

 

Na de koffie gingen we verder naar de Amerongenseberg. Toch wel een aardige heuvel voor sommige van ons. Onderaan werd netjes op iedereen gewacht.

We hadden al wat stukken open veld gehad maar na de pont kwamen er nog meer. De senelheid werd na de pont terug gebracht tot max 30 om

de snelheid na Buren terug te laten lopen naar 26. De wind 3 zuid west eiste zijn tol, maar dat mag de pret zeker niet drukken. Zo kwamen we met zijn allen om twee uur weer in Zaltbommel.Het was een prachtige gezellige tocht van 145 kilometer, volgend jaar proberen om er nog meer heide in te krijgen!!

Andere berichten in deze categorie

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Reageer

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.