Skip to content

Gijs Groeneveld overleden

februari 20, 2018

Op 18 februari is Gijs Groeneveld, mede-oprichter van onze vereniging overleden.

Velen van ons zullen hem niet kennen. Hoewel hij nog steeds lid was, was hij al jaren niet meer actief. Oud-bestuurslid Nico van Lopik heeft hem jaren van nabij meegemaakt. Dank je,  Nico, voor onderstaande bijdrage.

Gijs werd geboren op 1 oktober 1943. Hij was een van de oprichters van wielervereniging Salt-Boemel en bedacht ook de naam van onze vereniging.
Hij was vanaf de oprichting (31-1-1974) penningmeester en bleef dat tot de ledenvergadering van 2001. Later dat jaar, tijdens de jaarlijkse feestavond op 20-10-2001 werd hij benoemd tot Lid van Verdienste.
In de 27 jaar dat hij penningmeester was, genoot hij een grenzeloos vertrouwen van alle leden. De jaarlijkse kascontrole was slechts een formaliteit. Het feit dat hij in het dagelijkse leven een integer belastingambtenaar was, was daar misschien ook wel debet aan. Hij stond bekend als een Pietje Precies, was zeer secuur en punctueel. Hij bewaarde alles en kon altijd alles terugvinden. Alles klopte tot in detail.
Gijs deed alles nog op de ouderwetse manier, dus met pen en papier. Hij hield alles bij in schriftjes en kaartenbakjes. Behalve de financiële administratie verzorgde hij ook altijd de inschrijving bij alle wedstrijden van onze club. Hij zat altijd zelf achter de inschrijftafel.
Ook was hij vele jaren de centrale figuur van de Bommelse kolonie in Bolsward tijdens de Friese Elfstedentocht in het Pinksterweekeinde. Meestal niet als fietser, maar als supporter en verzorger. Hij zorgde voor de inwendige mens en wist voor de Salt-Boemelrenners altijd een aantal extra, gunstige startkaarten te bemachtigen in ruil voor een kistje verse Bommelse aardbeien. Een deal die hij steevast ieder jaar sloot met de kroegbaas van cafe ‘t Diekske in Bolsward, waar hij ook een bekend gezicht was.
Gijs hield van gezelligheid, was heel sociaal en hield zich verre van ruzies, roddels en onderling gekrakeel. Hij hield altijd vast aan tradities, week nooit af van zijn werkwijze en gewoontes en alles verliep bij hem via vaste patronen.
Hij stond niet graag in de belangstelling, bleef het liefst op de achtergrond, werkte het liefst achter de schermen. Daar voelde hij zich het beste thuis.
Salt-Boemel was ZIJN club. Wat hij voor onze vereniging deed, deed hij met hart en ziel. Hij was een aimable man. Je kon hem vertrouwen en je kon op hem bouwen. Iedereen had respect voor hem en iedereen hield van hem. De oude “Boemels” onder ons zullen hem missen!

Andere berichten in deze categorie

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Reageer

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.